Haagse verhalen delen tijdens de TOPSTUKKENdag

Persbericht

Den Haag, 23 oktober 2015

Haagse verhalen delen tijdens de TOPSTUKKENdag

In het Haags Historisch Museum vindt op woensdag 4 november van 14.00 tot 16.30 uur een TOPSTUKKENdag plaats waarbij persoonlijke Haagse verhalen worden verzameld. De activiteit maakt deel uit van het project MijnDenHaag*.

Haagse verhalen en voorwerpen

Het Haags Historisch Museum is benieuwd naar de persoonlijke verhalen van Hagenaars, gekoppeld aan een voorwerp. Tijdens de TOPSTUKKENdag op woensdag 4 november is iedereen welkom om zijn of haar verhaal met ons te delen. Welke voorwerpen en verhalen moeten de komende honderd jaar bewaard blijven?

Tijdens de inloopdag op woensdag 4 november zijn we in het bijzonder op zoek naar verhalen rond de onderwerpen ‘Haagse helden’ en ‘uitgaan in Den Haag’, maar ook andere verhalen zijn van harte welkom. Een selectie van deze verhalen zal in 2015 en 2016 worden toegevoegd aan tentoonstellingen in het museum.

Samen met een museumdocent leggen deelnemers hun verhaal vast. Een professionele fotograaf zet de deelnemers met hun object(en) op de foto. De voorwerpen worden weer mee naar huis genomen.

Aanmelden kan via educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070 – 312 30 65.

Project MijnDenHaag*

De TOPSTUKKENdag maakt deel uit van het project MijnDenHaag*. Hiermee verzamelt het Haags Historisch Museum het hele jaar door Haagse verhalen bij persoonlijke voorwerpen.

Kijk voor meer informatie op www.mijndenhaag.org.