Glas-actie bij PLUS Dee Putten

Gepubliceerd: 25 september 2015

Glas-actie bij PLUS Dee Putten

Wie morgen boodschappen doet bij PLUS Dee in Putten wordt ontvangen door het campagneteam van `Glas in't Bakkie'. De supermarkt doet mee met de landelijke glas-actie en dat zal overal in de winkel te zien zijn. De belangrijkste boodschap van de actie is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag.

Nog te veel glas bij restafval

Al heel lang - sinds 1978 - scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan verpakkingen als wijnflessen, potjes en flesjes. Dit terwijl glas eindeloos hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Dat kan dus nog beter. Daarom willen we met de campagne `Glas in `t bakkie' het scheiden van glazen verpakkingen weer bij iedereen onder de aandacht brengen. Deze loopt door tot eind 2015.

Meer informatie

Meer weten over hoe makkelijk het is om glas naar de glasbak te brengen? Kijk op www.glasscheiden.nl of op www.afvalmeerwaard.nl. Daar leest u ook wat wel en niet in de glasbak hoort en waarom het goed is om glas te scheiden.