Kroonborg wint prijs van scheepvaarttechnici

2 nov 2015

KNVTS Schip van het Jaar is het door Royal Niestern Sander gebouwde Maintenance Support Walk-to-Work Vessel `Kroonborg' geworden. Deze prijs van de vereniging voor scheepvaarttechnici KNVTS werd tijdens het Maritime Awards Gala op 2 november uitgereikt aan rederij Wagenborg.

Het Maintenance Support Walk-to-Work Vessel `Kroonborg' brengt op een veilige, milieuvriendelijkere en economisch meer aantrekkelijke wijze, personeel en materiaal naar en van olie- en gasplatforms om daar onderhoud uit te voeren. Mede dankzij de speciaal ontwikkelde rompvorm, aandrijving met actieve roldemping is het schip 300 dagen per jaar inzetbaar op de Noordzee. Eveneens bijzonder aan het schip is de beweging gecompenseerde loopbrug van 22 meter, om personeel veilig bij een platform af te zetten of op te halen.

Rederij Wagenborg liet op 6 oktober 2014 het walk-to-work schip Kroonborg te water op de scheepswerf van Koninklijke Niestern Sander. Het `walk-to-work' schip ondersteunt de komende tien jaar onderhouds- en serviceactiviteiten van NAM/Shell UK op de Noordzee. Het biedt ruimte voor zestig personen aan boord en combineert de functies werkplaats, opslagruimte, hotel en transportmiddel.