Amsterdam Graaft & Bouwt – in foto’s van HilFo


AMSTERDAM, 20151020 -- Vanaf 5 november 2015 start de expositie ‘Amsterdam Bouwt & Graaft – in foto. In de Centrale Bibliotheek op het Oosterdok te Amsterdam. De foto's geven een beeld van Amsterdam de historische stad, die zich vernieuwt. De foto’s zijn genomen van verschillende bouwlocaties en werkzaamheden in de stad. Zo zijn er recente bouwputten te zien, de laatste metro-werkzaamheden in de Pijp en het werken aan weg en tramrails. Alles binnen het centrum en de 19-eeuwse wijken van Amsterdam; elke foto wordt kort in tekst toegelicht. dagelijks van wo. 5 t/m zo. 29 november van 10 tot 22.00 uur; 3e etage.

Al vanaf 2006 fotograferen Hilly van Eerten & Fons Heijnsbroek (= duo HilFo) de bouw en vernieuwing van hun stad Amsterdam. Ze raken sterk gefascineerd door de stedelijke vitaliteit mèt haar onvermijdelijke dilemma’s. Want Amsterdam moet zich vernieuwen èn tegelijkertijd haar karakter van ‘oude stad’ zien te behouden. De foto’s van HilFo tonen hiervan de tijdelijke beelden - beelden die iedereen in Amsterdam dagelijks kan zien of negeren.

Vaak wordt de vernieuwing van de stad ervaren als een voortdurende ‘puinhoop en chaos’ die nooit meer ophoudt. Zij worden juist geboeid door die beelden van bouw en ontregeling, midden in hun eigen stad. Ook de natte grond gaat daarbij onvermijdelijk open en laat de wereld onder de stad zien. Bovendien moet tussen de aanvoer van bouwmateriaal het dagelijks verkeer gewoon door kunnen gaan. Navigeren dus! En snel inspelen op complexe toestanden. Dat is te zien in de foto-expositie, in de OBA.

Fototentoonstelling: ‘Amsterdam, Bouwt & Graaft – in foto’s
3e étage in de Centrale OBA op het Oosterdok 143 te Amsterdam
dagelijks vrije toegang, van 5 t/m 29 november: 10.00 tot 22.00 uur


Voor verdere informatie over de fototentoonstelling of over de foto’s: Fons Heijnsbroek:   020-6223681  of  mail@dekunsten.net