Favoriete talen volgens de bab.la Wereldbeker talen 2015


Hamburg, 20151105 -- De bab.la Wereldbeker talen werd voor het eerst gehouden in 2013, om erachter te komen wat de favoriete taal is binnen onze gemeenschap. Aan de competitie, die dit jaar 9 weken duurde, deden 64 talen mee, twee keer zoveel als bij voorgaande edities. Na Engels in 2013 en Pools in 2014 zijn we nu klaar om de winnaar van dit jaar te onthullen.

Duits eindigde als derde en komt hiermee voor het eerst de top-3 binnen. Italiaanse gebruikers waren bijzonder enthousiast, en dankzij hun stemmen eindigde Italiaans op de tweede plaats. De overduidelijke winnaar van de bab.la Wereldbeker talen is Frans. De romantische klanken en de verfijnde syntactische constructie van deze romantische taal hebben onze gebruikers betoverd en la langue de l’amour is inderdaad de meest geliefde taal binnen de bab.la gemeenschap.

“De kernbegrippen van de bab.la Wereldbeker talen zijn variatie en plezier. Variatie omdat talen uit de hele wereld meededen aan de competitie, wat het een echte internationale wedstrijd maakt” zegt projectleider Benedetta Montagnoli. “Plezier omdat de betrokkenheid van onze gebruikers geweldig is, zoals blijkt uit een totaal aantal stemmen van bijna 120.000”. 

De Franse overwinning is een goed voorbeeld van het wereldwijde bereik van de bab.la Wereldbeker talen, omdat het alle Franstalige landen omvat. “La francophonie overstijgt grenzen. Het is een gemeenschap tussen mensen en continenten, ongeacht politieke spanningen” zegt Online Marketing Manager John Barré.  

De resultaten en de volledige ranglijst van de bab.la Wereldbeker talen 2015 kunnen gevonden worden via: http://nl.bab.la/nieuws/language-worldcup-2015





bab.la