Turkije mag nooit lid worden van EU

Bontes / Van Klaveren / In de Kamer / Turkije mag nooit lid worden van EU
05/11/2015 Louis Bontes

In de Kamer, Spreekteksten Louis

Voorzitter, de voorman van de Duitse politiebond zei het deze week als volgt: "De stabiliteit van onze maatschappij komt in gevaar. Grenzen dicht of wij verliezen de controle."

De geheime dienst voegde eraan toe dat islamitisch extremisme en antisemitisme Europa binnensluipen met de enorme asielinstroom.

Voor de linkse elites is het allemaal geen reden tot zorg. Zij zijn verblind door hun politieke correctheid. Alleen al vorige maand kwam een recordaantal van 218.000 asielzoekers naar Europa. En miljoenen staan te trappelen om de oversteek te maken.

Het is dweilen met de kraan open. Deze volksverhuizing zal ons continent fundamenteel veranderen.

Voorzitter, de spanningen in Nederland lopen op tot het kookpunt. We zien het overal terug - van Enschede tot Rotterdam. De politieke elite drukt asielzoekerscentra door zonder echte burgerinspraak.

Het is totaal krankzinnig.

Dit kabinet moet onze grenzen vandaag nog sluiten voor asielzoekers. Syriers moeten linea recta terug naar Turkije. Dat is gewoon een veilig land.

Voorzitter, Europa is zwak. Tegenwoordig zijn we overgeleverd aan decadente politici, zoals de Duitse bondskanselier Merkel.

Eerst maakt zij van Duitsland een groot asielzoekerscentrum en daarna laat zij zich chanteren door een Turkse tiran. De Turken krijgen miljardenhulp, kunnen straks visumvrij reizen en het toetredingsproces tot de EU wordt versneld.

Wij zeggen: nooit visumvrij reizen en nooit een EU-lidmaatschap voor Turkije.

Het wordt de hoogste tijd dat Nederland krachtig afstand neemt van het idiote en gevaarlijke beleid van Duitsland.

Onze minister-president dient op te komen voor Nederland. Al vijf keer hebben we gevraagd naar het maximum aantal asielzoekers dat ons land gaat opnemen. Ook vandaag zal het antwoord niet komen.

En dat Voorzitter, is onverantwoordelijk en een absolute schande.

Dank u wel.