Gemeente Vlagtwedde - Meer zorg voor minder geld


RSS

Heeft u een laag inkomen? Dan betaalt de gemeente mee aan uw zorgverzekering!

U heeft recht op goede zorg. Ook als u een lager inkomen of een uitkering heeft. Zeker als u vanwege een chronische ziekte of beperking hoge zorgkosten heeft. Daarom betaalt de gemeente Vlagtwedde mee aan de kosten voor de premie van een goede zorgverzekering. Zo blijft de premie betaalbaar,
bent u goed verzekerd en verkleint u de kans op onverwachte kosten aanzienlijk. Deze zorgverzekering heet de "Garant Verzorgd". Wij bieden u deze aan in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis.

Uw voordeel:

* De gemeente Vlagtwedde betaalt mee aan uw premie.
* U krijgt kortingen op de basisverzekering en op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering.
* U heeft toegang tot extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp.
* Daarnaast wordt, indien u kiest voor de uitgebreidere verzekering "Garant Verzorgd 3", uw volledige eigen risico vergoed.
* Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Is de zorgverzekering Garant Verzorgd er ook voor u?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent, bij de zorgverzekering Garant Verzorgd is iedere inwoner uit de gemeente Vlagtwedde met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten van harte welkom. Of u in aanmerking komt voor de zorgverzekering Garant Verzorgd hangt af van uw situatie en de
samenstelling van uw huishouden. U komt in aanmerking als u tot maximaal 130% van het sociaal minimum ontvangt, inclusief vakantietoeslag.

Deze bedragen zijn per 1 juli 2015:

* gehuwden/samenwonenden tot 65 jaar max. EUR 1.787, 73 per maand.
* gehuwden/samenwonenden vanaf 65 jaar max. EUR 1.919, 32 per maand.
* alleenstaanden tot 65 jaar max. EUR 1.251, 29 per maand.
* alleenstaanden vanaf 65 jaar max. EUR 1.403, 71 per maand.

Wanneer kunt u overstappen?

U kunt nu nog niet overstappen, dit kan alleen aan het eind van het jaar. Vanaf half november kunnen wij u nader informeren over de premies, vergoedingen, voorwaarden en kortingen die voor 2016 gelden. Zodra de premies en voorwaarden vanaf half november bekend zijn, kunt u zich aanmelden via
de website www.gezondverzekerd.nl of via de OverstapCoach van Menzis. Uw huidige verzekering wordt opgezegd en u bent per 1 januari 2016 verzekerd via Garant Verzorgd.

Gepubliceerd op: 05 november 2015