Herinrichting Van Randerodestraat start april/mei 2016


[IMG]

05-11-2015

Woonstichting St. Joseph heeft op de herontwikkellocatie tussen Het Schild en Van Randerodestraat nieuwe woningen gebouwd. Als gemeente hebben wij de herontwikkeling van deze locatie als kans aangegrepen om een aantal zaken voor de Van Randerodestraat voor het gedeelte tussen de St.
Severusstraat en de Keizerstraat te verbeteren. De herinrichting is in nauwe samenspraak met Platform Selissen tot stand gekomen. Op 27 oktober heeft het college het definitief ontwerp voor de Van Randerodestraat vastgesteld.

Wat gaat er gebeuren?

Nu het definitief ontwerp is vastgesteld kunnen we verder met de herinrichtingsplannen voor de Van Randerodestraat en uitvoering geven aan het gemeentelijk rioolplan. Wat we gaan doorvoeren:

Aanleg infiltratieriool

We gaan het riool verbeteren door het infiltratiesysteem uit te breiden. Hierbij infiltreert het regenwater in de bodem en wordt het niet naar de zuivering afgevoerd. Ondergronds wordt er een rond 800 mm infiltratieriool aangelegd vanaf St. Severusstraat tot en met de kruising Keizerstraat. De
infiltratievoorzieningen die in Het Schild zijn aangelegd, worden op deze infiltratiebuis aangesloten.

Aanleg parkeerstroken

Op het gedeelte naast de groenstrook worden aan beide zijden van de weg parkeerstroken aangelegd. De parkeerstroken worden verhoogd aangelegd en komen op gelijke hoogte met het trottoir. De ruimte die over blijft als weg is 4 meter breed en blijft open voor verkeer in beide richtingen.

Inrichting eenrichtingsweg

Vanaf de St. Severusstraat wordt het een eenrichtingsweg naar de Van Beekstraat. Rijdend richting de Van Beekstraat kunt u aan de rechterzijde parkeren.

Planning

* Dit jaar wordt er gewerkt aan het afronden van de bestektekeningen.
* Begin 2016 start de procedure voor het selecteren van een aannemer die het werk gaat uitvoeren.
* Vanaf april/mei 2016 zullen de werkzaamheden starten.
* Wij streven er naar om voor de zomer van 2016 het werk te hebben uitgevoerd.

Meer informatie

De ontwerptekening en meer informatie over dit project vindt u op www.boxtel.nl/vanranderodestraat. Bewoners en direct omwonenden van de Van Randerodestraat informeren we deze week met een huis-aan-huisbrief over de voortgang van de herinrichtingswerkzaamheden.

Gerelateerd:

* Herinrichting Van Randerodestraat