Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc


Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Laatste update:
05-11-2015 | 10:42

Houten - Op dinsdag 3 november werd een 93-jarige vrouw bestolen van haar bankpas. De politie zoekt getuigen.

Op woensdag 4 november kwam een melding van een babbeltruc bij een woning aan de Rademakersgilde. Agenten gingen erheen en troffen een hevig geschrokken vrouw aan. Het slachtoffer was die dag daarvoor bestolen van haar bankpas. Een onbekende vrouw had op dinsdag 3 november tussen 15.00 uur en
17.00 uur aangebeld bij het hoogbejaarde slachtoffer, die dacht dat de vrouw van de thuiszorg was. De vrouw is even binnen geweest, waar zij kennelijk met een smoes in het bezit van de bankpas wist te komen. Hierna verliet ze de woning en beloofde de bankpas op een later moment door de
brievenbus te gooien. Toen dit niet gebeurde belde het slachtoffer de volgende dag haar dochter op. Deze schakelde de politie in, waarna de vrouw aangifte deed. Later bleek dat een geldbedrag van ruim 2000,- euro van de rekening was opgenomen.

Signalement

De verdachte is een blanke vrouw van ongeveer 20 jaar oud met donkerblond haar dat ze in een knot bovenop haar hoofd droeg.

Iets gezien?

Heeft u iets opvallends gezien die ochtend bij de Rademakersgilde of heeft u meer informatie die kan leiden naar de verdachte, belt u dan met de politie in Houten via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.