Heien funderingspalen inlaat/brug Kerkdijk gestart - Waterschap Vall..


Combinatie IJsselweide is vorige week gestart met de funderingswerkzaamheden voor de brug/inlaat Kerkdijk. Hiervoor zijn 620 funderingspalen nodig, waarvan 560 van beton en 60 van staal gemaakt zijn.

Inmiddels zijn alle 620 palen per schip aangevoerd en met trailers via de bouwweg naar de bouwplaats Kerkdijk vervoerd. De grootste palen hebben een lengte van 22,5 meter en zijn nodig voor het westelijk landhoofd. Het was een uitdaging deze lange palen te kunnen vervoeren! Daarvoor is een
speciale trailer aangevoerd en moesten voor het transport over de bouwweg diverse bochten in de bouwweg verbreed / verruimd worden.

Een heistelling is aan de oostzijde al gestart met heiwerkzaamheden. Deze week worden nog twee aanvullende heistellingen aangevoerd, waarmee het totaal op drie heistellingen komt.

Een extra grote heistelling wordt aangevoerd om (onder meer) de lange palen voor het westelijke landhoofd te kunnen heien. Daarnaast komt er een speciale heistelling die in staat is de stalen buispalen onder de bestaande hoogspanningsleiding te heien.

Heien funderingspalen3