Laurentiusjaar: goede belangstelling voor uitreiking diaconieprijs


Laurentiusjaar: goede belangstelling voor uitreiking diaconieprijs 5-11-2015



14 november 2015 10.30 uur St. Caecilia kerk te Rotterdam

Begin november hebben zich al 65 mensen opgegeven voor de uitreiking van de diocesane Diaconieprijs Brood en Rozen op zaterdag 14 november 2015 in de kerk van St. Caecilia in Rotterdam-Alexander. Het bisdom Rotterdam kent elke twee jaar deze prijs toe aan voorbeeldige en inspirerende projecten
op diaconaal gebied. Eerder dit jaar hebben de parochies en caritasinstellingen 22 projecten aangemeld. De projecten zijn beschreven in een brochure, die deze dag wordt gepresenteerd en nadien wordt verspreid onder de parochies en caritasinstellingen.

Vicaris-generaal H. Verbakel reikt de prijzen van 1.000 euro uit aan de winnaars in de drie categorieen `diaconie dichtbij', `diaconie ver weg' en `eenzaamheidsbestrijding'. De winnaar in de laatste categorie ontvangt tevens de wisseltrofee, die indertijd ter beschikking is gesteld door de
stichting Mara, de rooms-katholieke maatschappelijke activeringsinstelling in Zuid-Holland. In de afgelopen twee jaar verbleef de wisseltrofee bij de MOV-groep Alblasserwaard-West vanwege de door haar ontwikkelde mini-pelgrimstocht.

Voordat de eigenlijke uitreiking plaats vindt zal Jan Maasen, medewerker diaconie en missiesecretaris, een inleiding houden over de encycliek 'Laudato Si' en haar betekenis voor diaconie en Missie-, Ontwikkelings- en Vredeswerk. De bijeenkomst begint om 10.30 uur en eindigt met een lunch.
Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. In verband met de lunch is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dat kan tot 7 november 2015 via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl of 010 - 2815184.

De uitreiking van de diaconieprijs vindt plaats in het kader van het Laurentiusjaar.