Voorbereid op het gladheidseizoen


* 5 november 2015

In november begint het officiele gladheidseizoen. Om dit goed voor te bereiden testte Spaarnelanden de strooiroutes en het wintermaterieel. In de stad zijn op diverse plekken zoutkisten geplaatst. Zo kunnen belangrijke wegen, busroutes en fietspaden tijdens het winterseizoen begaanbaar en
veilig blijven.

Tijdens een `generale repetitie' van de gladheidbestrijdingsteams zijn de strooiroutes gereden die met de gemeente Haarlem zijn afgesproken. Ook is het materieel, dat bestaat uit grote strooivoertuigen, fietspasstrooiers en sneeuwborstels, winterklaar gemaakt.

Fietspaaltjes en zoutkisten

Paaltjes die worden gebruikt om fietspaden af te sluiten voor auto's, worden gedurende het winterseizoen weggehaald. Op die manier kunnen strooimachines tijdens het winterseizoen ook de fietspaden begaanbaar houden. Bij veel bruggen in Haarlem zijn zoutkisten geplaatst, omdat deze bij vorst
snel glad worden. Deze kisten bevatten zout om de brug bij gladheid met de hand te strooien. Wanneer de kisten leeg of stuk zijn, kan dit worden gemeld bij Spaarnelanden via 023 751 7200 of info@spaarnelanden.nl.

Strooizout

Inwoners van de gemeente Haarlem kunnen bij het milieuplein van Spaarnelanden (Ir. Lelyweg 51, ma. t/m vr. 8.00-15.30 uur en di. 8.00-20.00 uur) gratis strooizout ophalen, zolang de voorraad strekt. Inwoners dienen hiervoor zelf een emmer of plastic zak mee te nemen.

Tot april

Het gladheidseizoen loopt van november tot april. Spaarnelanden is tijdens die periode zeer alert op mogelijke gladheid en houdt de weervoorspellingen 24/7 in de gaten om de gemeente Haarlem zo begaanbaar mogelijk te houden.