Voortzetting beleid stoken snoeiafval (buiten de bebouwde kom)


Burgemeester en wethouders van Landerd hebben recent besloten het tot op heden gevoerde stookbeleid (snoeihout en kampvuren/vreugdevuren) ongewijzigd voort te zetten voor een periode van 2 jaar (2016 en 2017).

Verleende stookontheffingen snoeihout 2 jaar verlengd

Personen of rechtsverkrijgenden die voor hun stooklocatie in voorgaande perioden al een schriftelijke ontheffing voor het stoken van snoeihout hebben gekregen, hebben inmiddels allemaal een brief ontvangen waarbij de reeds verleende ontheffing (wederom) met 2 jaar is verlengd. De voorschriften
waaraan dient te worden voldaan zijn ongewijzigd gebleven. Zij hoeven, voor de jaren 2016 en 2017, geen nieuwe ontheffing voor het stoken van snoeihout aan te vragen.

Nieuwe aanvragen stookontheffing snoeihout

Het algemene uitgangspunt is dat als u snoeihout wenst te stoken u altijd in het bezit dient te zijn van een schriftelijke ontheffing die u zelf moet aanvragen. Zonder schriftelijke ontheffing mag dus niet gestookt worden.

Een ontheffing voor het stoken van snoeihout wordt alleen verleend voor:

* lokaties die zijn gelegen buiten de bebouwde kom (buitengebied);
* snoeihout afkomstig zijn van onderhoud van erfbeplanting, landschapselementen e.d. in de directe omgeving van de eigen lokatie (stookplaats) in het buitengebied;
* de maanden maart en november;
* voor een periode van 2 jaar (maart en/of november 2016 en 2017).

Termijn voor het aanvragen van een nieuwe ontheffing

Nieuwe aanvragen voor een stookontheffing van snoeihout dienen voor 12 december 2015 te zijn ingediend bij de gemeente. Te laat ingediende aanvragen, of later in de periode van 2 jaar ingediende aanvragen, worden niet (meer) gehonoreerd.

Aanvraagformulier

Dus als u in het jaar 2016 en/of 2017 snoeihout wenst te stoken, en u nog geen geldige ontheffing heeft, moet u nu schriftelijk een ontheffing aanvragen volgens het daartoe vastgesteld aanvraagformulier.

Te downloaden:

* Formulier Stookontheffing.pdfpdf(225,48 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader

* twitter
* facebook