Radio Lelystad neemt nieuwe studio in gebruik


Geplaatst: 2-11-2015

Radio Lelystad heeft zaterdag 31 oktober 2015 haar nieuwe studio in gebruik genomen. De opening werd verricht door wethouder Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad. De lokale radiozender is ingetrokken bij Omroep Flevoland aan de Larserpoortweg in Lelystad.

Wethouder Sparreboom onthult het logo van Radio Lelystad

Modernste apparatuur

De vorige locatie aan de Marderhoek voldeed niet meer. Na 27 jaar was deze locatie niet meer geschikt om nog gasten te kunnen ontvangen en een groot deel van de apparatuur was inmiddels aan vervanging toe. Uiteindelijk bood Omroep Flevoland uitkomst. Deze omroep heeft in haar pand aan de
Larserpoortweg voor Radio Lelystad een complete nieuwe studio ingericht met de modernste apparatuur. Zij biedt tevens een coachingsprogramma aan voor de medewerkers van Radio Lelystad om nog betere programma's te kunnen gaan maken.

Samenwerking

Wethouder Sparreboom benadrukte in de openingsuitzending het belang van een lokale omroep. "Dat die in Flevoland al samenwerkt met een regionale omroep is lovenswaardig te noemen. Het is een traject dat landelijk wordt ingezet, samenwerking tussen lokale omroepen onderling en lokale en
regionale omroepen. In Lelystad loopt men daarin voorop!" De wethouder geeft verder aan dat zij trots is op de lokale radio en de waardering die zij heeft voor de vele vrijwilligers die zich daar voor inzetten.

Radio Lelystad is in de ether in Lelystad en ver daarbuiten op de autoradio, wekkerradio of de radio in schuur via 90.3 FM te ontvangen. Op de kabel van UPC via 91.1 FM.