Uitbreiding muurschildering fietstunnel Hooghuis-Hoge Neerstraat klaar


Op 21 juli startten de kunstenaars Mario Pasetto en Stijn de Wilde samen met Meidenwerk, Jongerenwerk en buurtbewoners van de wijken Hooghuis en Hoge Neerstraat met een bijzonder schilderproject. Ze schilderen samen aan de uitbreiding van de muurschildering in de fietstunnel tussen de beide
wijken. Het project staat in het teken van `verbinding'.



De eerste kant van de tunnel is klaar!

Aan de kant van de wijk Hoge Neerstraat staat nu een prachtige muurschildering. Op zaterdag 7 november om 15.00 uur vieren we deze mijlpaal met iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de schildering. Wethouder Ron Dujardin is hierbij aanwezig om hen in het zonnetje te zetten.



Wat er aan vooraf ging

Meidenwerk, het jongerenwerk en de buurtbewoners uit de wijken Hooghuis en Hoge Neerstraat droegen in vier workshops ieder hun eigen steentje bij aan het ontwerp van de muurschildering op de (toen nog) witte muren van de fietstunnel. Samen met de kunstenaars dachten ze na over hoe zij de
tunnel in wilden kleuren om te zorgen voor verbinding met elkaar en met de wijk.



Schilderen tijdens de zomervakantie

Uit de workshops kwamen veel ideeen en schetsen voort en op 21 juli werd de eerste lik verf op de muren gezet. Tijdens de zomervakantie beschilderden de jongens en meiden en de buurtbewoners het deel aan de kant van de Hoge Neerstraat tot wat het nu is: Een prachtig kunstwerk!



Volgende fase start in het voorjaar 2016

In het voorjaar van 2016 start het schilderen aan de andere kant van de tunnel. Dat is de zijde van de wijk Hooghuis. De precieze datum van de start is nog niet bekend. Deze bepalen de kunstenaars in overleg met alle betrokken vrijwilligers.