Resultaten's-Hertogenbosch klimaatneutraal


5 november 2015
Logo Klimaatneutraal

Een klimaatneutrale stad in 2050! Dat is het doel van gemeente 's-Hertogenbosch. Daarvoor is het nodig dat het energieverbruik sterk vermindert. De rest van de behoefte aan energie moeten we dan op een duurzame manier opwekken. Bijvoorbeeld via zonne-energie of windenergie. Dat is goed voor
het milieu. Hiervoor maakte de gemeente een plan voor de jaren 2008-2015. Nu werkt de gemeente aan een nieuw plan, een klimaatprogramma, voor de periode 2016-2020.

De gemeenteraad stelde in 2008 de volgende doelen:

* De gebouwen van de gemeente klimaatneutraal in 2020
* Gebouwen in de gemeente klimaatneutraal in 2035 (woningen, bedrijven)
* Gemeente 's-Hertogenbosch helemaal klimaatneutraal in 2050

Resultaten tot nu toe

Het eerste klimaatprogramma 2008-2015 is nu afgerond. In een infographic laten we daarvan de resultaten zien. Meer informatie over de uitgevoerde activiteiten en de behaalde resultaten staat in een uitgebreidere rapportage.

Voorbereiding van een nieuw klimaatprogramma 2016-2020

De gemeente bereidt een nieuw klimaatprogramma voor. Er moeten grote stappen gezet worden om woningen, bedrijven, industrie en vervoer duurzaam te maken. Het college vindt experimenteren en innovatie hierbij belangrijk. Ook is een visie nodig voor de verandering van het stadsbeeld en het
landschap door de ontwikkeling naar een duurzame energievoorziening.

Werkt u ook mee aan een klimaatneutraal 's-Hertogenbosch?

Bij het maken van het nieuwe programma werken we samen met inwoners en organisaties uit de gemeente. Het plan wordt daarmee ondersteund door zoveel mogelijk partijen in de gemeente.

Wilt u ook bijdragen aan het klimaatprogramma? Of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar milieu@s-hertogenbosch.nl.

Bestanden:

* Infographic_resultaten__s-Hertogenbosch_klimaatneutraal_2008-2015.pdf142 kB
* Eindrapportage_s-Hertogenbosch_klimaatneutraal_2008-2015.pdf3.6 MB