Delfland verwijdert grof vuil uit het water


Delfland verwijdert grof vuil uit het water

Delfland verwijdert grof vuil uit het water

In het najaar houden wij grote schoonmaak. Incidenteel verwijdert Delfland naast bagger ook afval uit het water. Onlangs gebeurde dat in overleg met de gemeente in Vlaardingen. Uit het water onder de brug van de Burgemeester Heusdenslaan werd ijzer, bouw- en sloopafval uit het water gehaald.

Via sloten, vaarten en grachten wordt regenwater afgevoerd. Daarom is het belangrijk dat deze watergangen diep genoeg zijn. Bij het maaien en baggeren treffen we vaak veel afval aan in het water, van vuilniszakken tot afgedankt huisraad.

Als het nodig is, verwijderd Delfland zelf grof vuil of ander afval uit het water of vraagt onderhoudsplichtigen dit te doen. Het verwijderen van zwerfvuil hoort bij het dagelijkse onderhoud van sloten. Hiervoor is veelal de aangrenzend eigenaar verantwoordelijk, de onderhoudsplichtige. In de
stad en woonwijken is dit vaak de gemeente.

Wat niet in de sloot komt, hoeven wij niet op te ruimen. U kunt meehelpen de sloten schoon te houden. Breng verfresten, grof vuil en huisraad naar de afvalbrengstations in uw gemeente. Ziet u veel vuil in het water? Meld het bij uw gemeente of bij Delfland.