Dag van de Mantelzorg


Geplaatst op donderdag 05 november 2015
[IMG]

Bent u mantelzorger? Of kent u een mantelzorger? Waarschijnlijk kunt u een van deze vragen met `ja' beantwoorden. Een op de vijf Nederlanders is immers mantelzorger.

Dag van de Mantelzorg

Op dinsdag 10 november organiseert Onis de dag van de Mantelzorg. Op deze dag wordt aan alle mantelzorgers uit Asten en Someren een middag aangeboden die in het teken staat van elkaar ontmoeten en ontspanning.
Bent u een mantelzorger? Meld u dan aan. Kent u een mantelzorger? Wijs hem of haar dan op deze middag, zodat hij of zij zich aan kan melden.

Mantelzorger

Iedereen die zorg verleent aan zieke of gehandicapte familieleden of bekenden, wordt mantelzorger genoemd. Zij verlenen deze zorg met liefde, veel voldoening en veel energie. Het is dus voor de mantelzorger belangrijk om ook aan zichzelf te denken. Deze middag is bedoeld voor de mantelzorger.

Thema van 2015

Het thema van 2015 is: `Laat je zien'. Dit staat voor de persoon achter de mantelzorger, dat je gezien mag worden in deze specifieke rol die je vervult, dat je daarvoor erkenning krijgt en dat de omgeving je als mantelzorger waardeert. De omgeving zijn de andere familieleden, vrienden, maar
ook de gemeente, de huisarts, de instelling.

Wat kunt u verwachten deze middag?

o Ontmoeting: op deze middag hoort en ziet u dat er heel veel mensen zijn zoals u, met dezelfde vragen, twijfels en wensen. We bieden u voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan.
o Een hapje en een drankje: koffie met iets lekkers bij binnenkomst en tussendoor een hapje en een drankje.
o Ontspanning: een muzikale bingo met kans op een prijsje

Aanmelden

De middag vindt plaats bij Jan van Hoek, Markt 12 in Asten, van 13.30 tot 16.15 uur.
Wilt u erbij zijn, of kent u een mantelzorger die u een mooie middag gunt: meld u dan aan. De middag is gratis. Aanmelden kan telefonisch (0493) 441 246, per mail: m.lenders@oniswelzijn.nl, of via de website: oniswelzijn.nl, mantelzorg.