Bijeenkomst Reanimatienetwerk Vaals voor (nieuwe) AED-vrijwilligers ..


AED

Als binnen 6 minuten na een hartstilstand begonnen wordt met reanimeren is er een redelijke kans, dat de patient de hartstilstand zonder al te veel negatieve gevolgen overleeft.

De ambulance heeft vaak langer als 6 minuten nodig om de patient te bereiken. De taak van de vrijwilligers van het Reanimatienetwerk is om zo snel mogelijk met reanimeren te beginnen en zo de tijd te overbruggen tot de ambulance komt en de verpleegkundigen de reanimatie overnemen.

Ben je vrijwilliger bij het reanimatienetwerk van de gemeente Vaals? Of ben je geinteresseerd in het reanimatienetwerk?

Kom dan naar de AED-bijeenkomst op maandag 16 november a.s. in de BMA in Lemiers. Het belooft een zeer interessante en spectaculaire avond te worden. Er wordt aandacht aan actuele ontwikkelingen, waarbij o.a. uitleg gegeven wordt over de nieuwe HartslagNu-app. Enkele deskundigen zoals Jock
Hoofs, BHV Competent en beheerder van het AED-netwerk in Vaals, en Prof. Dr. Ton Gorgels, cardioloog in het Academisch Ziekenhuis Maastricht, praten over het effect van een reanimatie. Daarbij komt ook iemand aan het woord, die zelf na een plotselinge hartstilstand succesvol gereanimeerd
is. Spectaculair hoogtepunt van de avond zal zeker de demonstratie van een reanimatie zijn, waarbij ook een ambulance aanwezig is en alle hulpmiddelen ingezet zullen worden, die het ambulancepersoneel ook bij een echte inzet ter beschikking heeft.

De avond wordt afgesloten met een quiz rond het thema reanimatie, waarbij de winnaar nog een leuke prijs in ontvangst kan nemen.
Voor aanvang, in de pauze en na afloop is er bovendien voldoende gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen, onder het genot van een kopje koffie of thee en een stuk vlaai.

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/Reanimatienetwerk.Vaals / U kunt zich daar ook aanmelden.

Aanmelden kan ook bij Marjolein Wassenberg via m.wassenberg@vaals.nl of 043 306 85 54.