Wethouder Bluijs in uitzending ZFM: " Onder de vluchtelingen heerst ..


Wethouder Gert-Jan Bluijs is op werkdagen om 12.30 uur in de uitzending bij ZFM Luncht om een update te geven over de crisisnoodopvang van de vluchtelingen in de Korver Sporthal. Lees hier een korte weergave.

Gert-Jan Bluijs: "Als eerste wil ik iedereen bedanken voor het aanbieden van hulp. Ik heb het in de uitzending van gisteren ook al gezegd, met een woord `fantastisch!'. Er zijn zoveel mensen die zich hebben aangemeld dat we geen mensen meer nodig hebben. Het is onmogelijk om met iedereen
persoonlijk contact te zoeken. Wij hopen op begrip hiervoor.

Voldoende kleding en voedsel
Ook is er voldoende kleding, voedsel, medicijnen en speelgoed aanwezig. Het aanbod is heel goed bedoeld maar we hebben het niet nodig. Het Rode Kruis heeft grote voorraden met jassen, schoenen enzovoort. De spullen die al zijn ingeleverd bij de remise van de gemeente worden deels bij de
sporthal afgeleverd en gaan deels naar Rode Kruis en andere goede doelen.
Wat we wel nodig hebben tot dinsdag is een tafeltennistafel met batjes en balletjes.
Organisatie verloopt goed
De organisatie verloopt heel goed. De vrijwilligers werken in drie shifts, ochtend, middag en avond, tien vrijwilligers per shift".
Bluijs vervolgt: "Onder de vluchtelingen heerst rust en tevredenheid. Leuk om te melden dat er door de vluchtelingen volop wordt gefietst en gevoetbald. De kindjes zijn wat onrustig en hebben extra aandacht nodig".