5 november: Werkconferentie Topsector Energie

5 november: Werkconferentie Topsector Energie

DOOR Redactie - 23 oktober 2015

Energie beweegt ons

Op 5 november aanstaande vindt er een werkconferentie van de Topsector Energie plaats. De werkconferentie biedt kennis, ervaring en netwerken voor eenieder, die zich bezighoudt met de energietransitie. Er zullen vragen centraal staan zoals: Wat kunnen we leren over communicatie en weerstand uit het programma Ruimte voor de Rivier? Wat is macro-economisch nodig om een Biobased Economy mogelijk te maken? Welke financieringsmogelijkheden zijn er om innovaties tot stand te brengen? Kunnen gas en duurzaam wel samen? Hoe verloopt de energietransitie in Engeland en Duitsland en wat kunnen we daarvan leren in Nederland?

Er kan gekozen worden uit een rijk programma, interessante crossovers, de nieuwste inzichten uit onderzoek, workshops om denkkracht los te maken en oplossingen te verzamelen.

De plenaire opening start met een welkomstwoord van Manon Janssen, boegbeeld Topsector Energie en een energieke openingsact met volop beweging.

De komende weken wordt het programma verder ingevuld en wordt een overzicht in de vorm van een blokkenschema gepresenteerd. Aan de hand van dit blokkenschema kan een eigen programma worden opgesteld.