Drentse Boommarter vastgelegd

Interactieve Drentsche Aa filmavond ism Henk Bos en Janetta Veenhoven

Donderdag 5 november 20:00 uur houdt Nationaal Park Drentsche Aa ism Henk Bos en Janetta Veenhoven, een interactieve filmavond in CR Hofsteenge te Rolde.

Voor de pauze draait de film over het leven van de boommarter in de Drentse bossen. Deze film is nog nooit aan het grote publiek getoond. De film bevat unieke, adembenemende beelden van de zeldzame boommarter die een bijna onzichtbaar bestaan in onze Drentse bossen leeft. Na de pauze vertellen Henk en Janetta over het maken en produceren van hun natuurfilms. Het publiek mag de filmers op elk gewenst moment vragen stellen via een microfoon die rondgaat door het publiek. Een bijzondere filmavond met gelegenheid om nader kennis te maken met de personen achter de Drentse natuurfilms.

Henk Bos en Janetta Veenhoven

Natuurfilmers Henk Bos en Janetta Veenhoven uit Assen leggen al jarenlang de boeiende Drentse natuur vast. Jaarlijks genieten tienduizenden mensen van hun prachtige natuurfilms. Inmiddels vertonen ze hun films ver buiten de grenzen van Drenthe en zijn graag geziene gasten bij verenigingen en instellingen. De kracht van hun werk ligt in de manier waarop ze hun eigen natuurbeleving in aansprekende, gedetailleerde beelden weten om te zetten. De kijker krijgt hierdoor het gevoel zelf bij het filmen aanwezig te zijn. Vaak wordt het filmduo gevraagd hoe ze er telkens in slagen om dergelijke unieke beelden te maken. Hoe beginnen ze met een film? Hoe gaan ze te werk in het veld? Hoeveel tijd kost het maken van een film? Gaat er wel eens iets mis? Hoe weten ze van elkaar wie welke opnamen gaat maken? Het zijn enkele vragen die aan de basis staan van een speciale interactieve filmavond met Henk Bos en Janetta Veenhoven. Tijdens deze bijzondere avond krijgt het publiek de kans om alle vragen te stellen die met het werk van de natuurfilmers te maken hebben. Daarnaast geven ze aan de hand van apparatuur en overige benodigdheden uitleg over het werken aan een natuurfilm. Vertellen over hun werk is een tweede natuur geworden!

Datum: donderdag 5 november

Locatie: CR Hofsteenge Rolde

Tijd: inloop vanaf 19:30 uur, start film 20:00 uur