Future Leaders werken samen aan urgente opdrachten

03 november 2015

Aanstaande donderdag (5 november) vindt de derde bijeenkomst van het DGBC Future Leaders Program plaats in het hoofdkantoor van a.s.r. te Utrecht. Deze locatie is onlangs volledig gerenoveerd en heeft het BREEAM-NL Excellent (4 sterren) certificaat ontvangen. Deze bijeenkomst maakt deel uit van het vierdaagse programma van DGBC om ambitieuze Young Professionals te ondersteunen. Dit gebeurt door kennis te delen, te coachen op gedrag en competenties, te verbinden met bestaande (groene) leiders en door Young Professionals te laten samenwerken aan concrete groene uitdagingen.

Urgente opdracht

De deelnemers van het DGBC Future Leaders Program 2015 werken gedurende 7 weken aan de uitvoering van een urgente opdracht uit de markt om verandering teweeg te brengen. De Young Professionals werken samen in groepen en bepalen zelf de wijze van samenwerking. De opdracht waaraan zij in teams van 5 werken moet relevant zijn in de transitie naar een circulaire economie waarin het prettig en gezond wonen, werken en leven is en moet uitgevoerd worden bij en in overleg met een eindgebruiker met een duidelijke groene uitdaging. Tijdens de presentaties van maximaal 7 minuten, dienen de groepen de resultaten overtuigend te presenteren en aan te tonen hoe duurzaamheid op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau ingebed is in de opdracht. De resultaten worden beoordeeld door een vakkundige jury. De jury beoordeelt de resultaten van de opdrachten op onder andere de werkwijze, creativiteit, schaalbaarheid en leiderschap.

Annemarie van Doorn (juryvoorzitter)

Annemarie van Doorn is sinds 2014 directeur van DGBC (Dutch Green Building Council). Voor haar werk bij de DGBC was zij initiator en directeur van de Green Business Club Nederland. Daarvoor heeft Van Doorn jarenlang bij ABN AMRO gewerkt, waaronder op de afdeling Corporate Sustainable Development. Ook heeft Annemarie van Doorn in 2008 aan de wieg gestaan van de DGBC waar ze als bestuurslid verantwoordelijk was voor positionering. Zo heeft ze onder andere het initiatief genomen voor de succesvolle Dutch Green Building Week. Van Doorn is afgestudeerd als psycholoog.

Tom Bosschaert

Tom Bosschaert is oprichter van Except, wat een wereldwijde organisatie is geworden met 30 sustainability strategists, researchers and designers. Samen vernieuwen ze de organisaties die leidend willen zijn in duurzame ontwikkeling.

Ellis ten Dam

Ellis ten Dam heeft een achtergrond in vastgoedadvisering bij publieke en private organisaties vanuit een eindgebruikersperspectief. Bij Royal HaskoningDHV is ze Director Business Unit Buildings. Nevenfuncties zijn bestuurslid CoreNet Chapter Benelux en docent op de Amsterdam School of Real Estate. En sinds eind 2014 maakt ze deel uit van het internationale corporate panel Sustainable Urbanisation Leadership Programme (SULP). Zij vertegenwoordigt contentpartner CoreNet in de jury.

Suze Gehem

Suze Gehem is winnaar geworden van de Duurzame Bouwvrouw Award 2015, een award die is uitgereikt tijdens het DGBW Seminar door Maxime Verhagen. Zij is medeoprichter van De Groene Grachten, het initiatief van Wubbo Ockels om de Amsterdamse binnenstad duurzaam te maken. Maurits Groen, spreker tijdens de tweede dag van het Future Leaders Program, is de voorzitter van deze stichting die zich onder andere tot doel stelt de monumentale panden te verduurzamen.

Vervolg

Het inhoudelijke programma van in totaal vier bijeenkomsten is in samenwerking met contentpartners Nyenrode en CoreNet Benelux samengesteld. Naast de inhoudelijke keynotes op de eerste twee bijeenkomsten en de gezamenlijke opdracht is er gelegenheid om te netwerken met andere Future Leaders, maar ook met huidige Green Leaders. Het programma eindigt op woensdag 2 december (vierde dag) tijdens de DGBC Green Leadership Summit, een exclusieve bijeenkomst voor circa 60 CEO's uit de gebouwde omgeving. De Young Professionals mogen daar het interactieve ochtendprogramma bijwonen. De winnende groep krijgt, naast een duurzaam geschenk, de kans om de resultaen van de urgente opdracht te presenteren tijdens dit programma bij Buitenplaats Amerongen.