Gemeente Leiden: Meer zorgverzekering voor minder geld

dinsdag, 3 november 2015

Collectieve Zorgverzekering van het Minimabeleid

Vanaf half november kunt u van zorgverzekering veranderen. De gemeente Leiden biedt inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm de mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve zorgverzekering.

Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? De gemeente Leiden biedt samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een collectieve verzekering aan waarbij u gebruik kunt maken van een uitgebreid verzekeringspakket voor een lage prijs.

U ontvangt korting op de basisverzekering en de gemeente betaalt (een deel van) de aanvullende verzekering. Zo bent u bijvoorbeeld uitgebreid verzekerd voor brillen, fysiotherapie, tandartskosten en WMO bijdragen. Het is ook mogelijk om uw eigen risico mee te verzekeren. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid accepteert iedereen, zonder medische keuring. Ook wanneer u een laag inkomen en hoge medische kosten heeft door bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap kunt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering.

Overstappen

Half november informeren wij u over de pakketten en premies voor 2016 en kunt u overstappen.

Informatie

Wilt u alles weten over de collectieve zorgverzekering? Bekijk dan het filmpje!

Op www.gezondverzekerd.nl/Leiden vindt u het aanbod van de gemeente Leiden en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. U ziet hier welke kosten vergoed worden. Bepaal wat u nodig heeft en kies wat bij u past. U kunt ook bellen naar 14 071 (maandag t/m vrijdag van 9.00-11.00 uur).