Museon succesvoller dan ooit

donderdag 5 november 2015 09:53 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Museon

Museon succesvoller dan ooit

Het Museon in Den Haag stevent af op een record aantal bezoekers. Op 2 november j.l. ontving de directeur van het museum voor cultuur en wetenschap, Marie Christine van der Sman, de 200.000e bezoeker van dit jaar. De familie Fagel, blij verrast, werd in het zonnetje gezet. "De prognose voor dit jaar is dat we gaan uitkomen op 225.000 bezoekers, 45.000 meer dan gemiddeld in andere jaren", aldus Van der Sman. Het succes is volgens haar te danken aan de grotere naamsbekendheid van het Museon in de regio en de uitgekiende programmering waarmee het onderwijs en het familiepubliek worden bediend. Het Museon is hiermee een populaire bestemming waar educatie en ontspanning hand in hand gaan. De komende periode werkt het Museum hard aan een metamorfose, zowel bouwkundig als programma-inhoudelijk. De transformatie naar het nieuwe museum zal eind 2016 worden afgerond.

De tentoonstelling Dino Jaws, eten of gegeten worden? trok dit jaar maar liefst 185.000 bezoekers die beleefden hoe vlees- en plantenetende dinosauriers duizenden jaren geleden hun dagelijkse maaltijd bij elkaar sprokkelden. De levensgrote animatronic modellen van het specialistische Japanse bedrijf Kokoro, spraken bijzonder tot de verbeelding van de bezoekers die de expositie volgens onderzoek een rapportcijfer 8,2 hebben gegeven.

Met de actuele tijdelijke expositie Babydieren, jong geleerd oud gedaan, hoopt het Museon dit jaar op een recordaantal van 225.000 bezoekers uit te komen. De tentoonstelling gaat over de verbazingwekkende variatie van diersoorten op onze planeet, wat babydieren van hun ouders leren en hoe zij hun kennis uiteindelijk als volwassenen doorgeven aan de volgende generatie: jong geleerd is oud gedaan. Babydieren is te zien tot en met 28 maart 2016.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.