Scepter zet Bermuda in de bovenstroom voor mondiale soevereine investeringen

HAMILTON, Bermuda-(BUSINESS WIRE)- Scepter Partners, dat gespecialiseerd is in directe investeringen en handelsbankzaken voor soeverein vermogen en familiebedrijven uit de large cap, heeft zijn bedoeling kenbaar gemaakt dat het van plan is zijn banden met Bermuda te versterken door het eiland beter op de kaart te zetten voor kapitaalstromen uit soevereine investeringen. Scepter wil zijn mondiale managementactiviteiten uitvoeren vanuit Bermuda, en belangrijke medewerkers van het bedrijf zijn hier nu als directeur werkzaam. Rayo Withanage, Group Executive Chairman en CEO, verklaarde, "Naarmate Bermuda haar activiteiten verder ontwikkelt en effectieve concurrentie biedt aan andere financiele centra offshore, hopen wij dat wij met onze aanwezigheid de rol van Bermuda aanzienlijk kunnen vergroten door de kapitaalinzet van significante soevereine investeerders en familiebedrijven."

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20151105005718/nl/

Rayo Withanage, Scepter Group Executive Chairman & CEO (Foto: Business Wire)Rayo Withanage, Scepter Group Executive Chairman & CEO (Foto: Business Wire)

Het bestuur van Scepter heeft al van oudsher banden met Bermuda; de familie Withanage verhuisde in 1980 naar Bermuda, toen dhr. Rahula Withanage voor een periode van tien jaar daar zijn functie bij Deloitte Haskins en Sells opnam. In deze tijd bracht dhr. Rayo Withanage zijn jeugd op het eiland door, waar hij de Saltus Grammar School bezocht, en vervolgens naar Nieuw-Zeeland terugkeerde om rechten te studeren. Dhr. Rayo Withanage verhuisde later naar Brunei Darussalam en richtte daar een handelsbedrijf op met meerdere families, waaronder seniorleden van de Koninklijke familie van Brunei.

Andere kernmedewerkers onderhouden ook nauwe betrekkingen met het eiland. Daniel Fenster, Head of Operations van de groep, woonde eind 1990 op het eiland toen hij aldaar werkzaam was voor Alpha Fund Management, een familiebedrijf en alternatieve asset manager. Stefan Nadarajah, Executive Director en General Counsel van de groep, groeide op het eiland op en is de enige zoon van wijlen Bala Nadarajah, die algemeen beschouwd wordt als een van de meest vooraanstaande advocaten in verzekeringen. Velen beweren dat mede dankzij hem de grondslag werd gelegd voor de opkomst van het eiland als mondiaal topcentrum voor herverzekeringen.

Scepter wordt ondersteund door 14 miljard aan discretionaire activa dat door zijn belangrijkste aandeelhouders is toegewezen ter ondersteuning van toekomstige activiteiten. In de komende maanden zal Scepter een reeks van offshore-instrumenten aankondigen voor directe investeringstransacties in natuurlijke hulpbronnen en de hospitality-sector buiten de markt om.

Over Scepter

Scepter is een gereputeerd syndicaat van heersende families, industrielen met een ultrahoog nettovermogen en soevereine kapitaalfondsen. Scepter, dat zijn hoofdkantoor in Bermuda heeft, met kantoren in New York en vertegenwoordigingen in London and Beijing, werd opgericht door de financier Rayo Withanage met als doel het verwerven van grote vermogenskapitalen met een focus op natuurlijke hulpbronnen, infrastructuur, vastgoed en media en telecommunicatie. De internationale handelsbankzaken van Scepter staan onder leiding van de veteraan Anthony J. Steains, samen zijn voormalige team van Blackstone Advisory Partners Azie. Als belangrijkste investeerder wordt Scepter ondersteund door de discretionaire activa van zijn kernstakeholders en een syndicaat van beleggers die gecombineerde middelen hebben om te investeren in grote off-market transacties wereldwijd. Voor meer informatie kunt u terecht op www.scepterpartners.com.

Juridische kennisgeving

Scepter Partners is een belangrijke investeerder die geen toestemming nodig heeft van de Financial Conduct Authority of de Securities and Exchange Commission of van enige regelgevende instantie voor financiele dienstverlening. Scepter heeft geen producten open staan voor derden investeerders. Niets in deze aankondiging is bedoeld of moet worden opgevat als een uitnodiging, aanbod of aansporing voor enige persoon of entiteit om deel te nemen aan enige beleggingsactiviteit. Hoewel sommige aandeelhouders heersende families zijn, vertegenwoordigt het niet deze heersende families als een geheel noch enig regeringsorgaan, met inbegrip van, hoewel niet beperkt tot, Brunei en de staten binnen de Samenwerkingsraad van de Golf.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151105005718/nl/

Contacts

Hill+Knowlton Strategies

Joe Millsap, 1-212-885-0464

Joe.Millsap@hkstrategies.com