Lancering webportal uitdeklas.nl over discriminatie en racisme

Lancering webportal uitdeklas.nl over discriminatie en racisme

PERSBERICHT Utrecht, 5 november 2015

Critical mass lanceert webportal uitdeklas.nl voor docenten rondom vooroordelen, racisme en discriminatie

Op donderdag 5 november om 12:00 uur lanceert Critical Mass tijdens de docentendag UIT DE KLAS in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) www.uitdeklas.nl. Een webportal voor docenten uit het voortgezet onderwijs en ROC waar spellen, films en andere interactieve werkvormen rondom vooroordelen, racisme en discriminatie gratis beschikbaar worden gesteld.

Belang van de webportal

Met deze werkvormen wordt een aanzet gegeven om onderwerpen rondom vooroordelen, racisme en discriminatie in de klas en op school bespreekbaar te maken. Het uitgangspunt is dat de gesprekken over deze thema’s voor iedere leerling van belang zijn, en dat alle docenten ermee te maken krijgen. De portal kan worden doorzocht op thema, niveau, duur, kosten, en of het een werkvorm is voor in de klas of bijvoorbeeld een excursie.

Door wie?

De webportal Uitdeklas.nl is een initiatief van en ontwikkeld door Critical Mass. De werkvormen zijn door verschillende organisaties ontwikkeld, zoals Critical Mass, NiNsee en de Anne Frank Stichting.

Critical Mass maakt interactieve tentoonstellingen, films en games die mensen laten nadenken over hoe ze met elkaar samenleven en omgaan met conflicten. Critical Mass speelt met moeilijke thema’s die iedereen in de samenleving raken. Meer informatie: www.criticalmass.nl

Uitdeklas.nl is mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds.