Avnet Inc. rondt acquisitie van Orchestra Service af

Avnet Inc. rondt acquisitie van Orchestra Service af

Portfolio van geheugenoplossingen uitgebreid

Eindhoven, 5 november 2015:

Avnet, Inc. (NYSE:AVT) maakte vandaag de afronding bekend van de acquisitie van Orchestra Service GmbH (Orchestra), een Duitse gespecialiseerde IT-distributeur van innovatieve geheugenoplossingen en EMC-producten. Het in Muenchen gevestigde bedrijf onderscheidt zich door een hoge storage-knowhow en ondersteunt zijn klanten bij de groei en het benutten van kansen op de gebieden cloud-computing, big data en information management. Orchestra is opgericht in 1998 en is een toonaangevend value-added-distributiebedrijf met het accent op backup en recovery, archivering, hoge beschikbaarheid, replication en storage.

"De acquisitie van Orchestra maakt deel uit van een langetermijnstrategie voor de uitbreiding van de oplossingsportfolio van Avnet in de regio bij gelijktijdige versterking van ons EMC-partnerschap in Duitsland", aldus Patrick Zammit, president-directeur van Avnet Technology Solutions, Global. "Orchestra vult onze oplossingen voor converged infrastructuren uitstekend aan en zal ons helpen nog meer vaart te zetten achter de groei van onze partners in de EMEA-regio."

In het kalenderjaar 2014 heeft Orchestra een omzet ter hoogte van ca. USD 95 miljoen behaald. Verwacht wordt dat de acquisitie onmiddellijk bijdraagt aan het resultaat en voldoet aan het gestelde doel van 12,5% rentabiliteit.

Alle merken en handelsnamen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken en zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars. Avnet wijst elk eigendomsbelang in andere merken dan haar eigen af.

Over Avnet Inc.

Van componenten tot cloud-oplossingen en van design tot sanering - Avnet, Inc. (NYSE:AVT) ondersteunt met een concurrerende portfolio van innovatieve producten, services en oplossingen wereldwijd het succes van klanten die technologie-oplossingen ontwerpen, verkopen en gebruiken. Avnet is een Fortune 500-onderneming en heeft in het boekjaar 2015 een wereldwijde omzet van USD 27,9 miljard behaald. Nadere informatie is te vinden op www.avnet.com. (AVT_IR)