Botlekbrug opengesteld voor verkeer richting Maasvlakte

Botlekbrug opengesteld voor verkeer richting Maasvlakte

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 04 november 2015- Laatste update: 04 november 2015 16:26 uur

Op zondag 1 november zijn, om half negen in de ochtend de rijstroken richting de Maasvlakte op de nieuwe Botlekbrug opengesteld. Met de openstelling van de rijstroken is de parallelrijbaanstructuur over de nieuwe Botlekbrug gereed.

Botlekbrug Openstelling (art 1) 1280 640

Nieuwe wegindeling zo goed als gereed

In de nacht van 31 oktober en 1 november zijn verschillende werkzaamheden uitgevoerd tussen de toerit Hoogvliet en de oude Botlekbrug. De werkzaamheden waaronder het aanbrengen van asfalt en nieuwe belijning. Toen dat in de vroege ochtend was afgerond zijn barrieres verplaatst en de signalering aangepast aan de nieuwe situatie. Rond half 9 in de ochtend werden de rijstroken over de nieuwe Botlekbrug richting de Maasvlakte opengesteld voor het verkeer.

Nieuwe route vanuit Hoogvliet

De openstelling van de nieuwe Botlekbrug voor verkeer richting de Maasvlakte heeft gevolgen voor het verkeer vanuit Hoogvliet. Automobilisten rijden sinds zondag 1 november een nieuwe route richting de Maasvlakte. Wanneer u vanuit Hoogvliet naar een bestemming ten westen van de Oude Maas wilt en dus richting de Maasvlakte rijdt, moet u vanaf oprit Hoogvliet (17) de parallelrijbaan van de A15 volgen. Deze parallelrijbaan leidt het verkeer over de nieuwe Botlekbrug. Hierna kunt u of uw weg vervolgen naar de hoofdrijbaan van de A15 richting Maasvlakte of de afrit naar Spijkenisse (16) kiezen.

Bekijk voor meer informatie over het project de pagina A15: verbreden Maasvlakte - Vaanplein.