Nieuw contract Multraship met Damen voor Carrousel Rave slepers en ASD tug

5 nov 2015 Multraship

Het sleepvaart- en bergingsbedrijf Multraship uit Terneuzen heeft bij Damen Shipyards Group twee innovatieve Carrousel Rave Tugs (CRTs) besteld. De opdracht is geplaatst door Novatug BV, een 100% Multraship-dochter. Deze nieuwe slepers rekenen af met het risico van kapseizen tijdens een sleepklus, een primeur. Multraship bestelde tevens een ASD-sleper. De contracten zijn op 4 november op de Europort beurs in Rotterdam getekend.

Behalve meer veiligheid, bieden de grensverleggende Carrousel Rave Tugs (CRTs) sleepvaartbedrijven ook meer kracht, operationele vrijheid en technische duurzaamheid. De bouw van de twee CRTs begint meteen onder een contract tussen Novatug en Van der Velden Barkemeyer GmbH een dochterbedrijf van Damen Shipyards Group. De casco's worden gebouwd door scheepswerf Theodor Buschmann GmbH in Hamburg, terwijl Damen Maaskant Shipyards in Stellendam de verdere op- en afbouw zal verzorgen. De twee zusterschepen staan gepland voor oplevering in het eerste kwartaal van 2017, onder classificatie van Bureau Veritas.

Handelingssnelheid

De lage operationele kosten van de Carrousel sleper, zijn hoge handelingssnelheid en zijn grotere controle over de sleep bieden grote voordelen ten opzichte van conventionele slepers. Bijvoorbeeld via verruiming of zelfs het elimineren van de beperkende getijde- en/of weervensters waarmee veel havens te maken hebben. Novatug gaat de Carrousel Rave tugs exploiteren op basis van langlopende bareboat charters, in wezen een financiele of operationele leasevorm die al zeer ingeburgerd is in andere kapitaalsintensieve sectoren, zoals de luchtvaart.

Veilig werken

"Omdat veiligheid bij ons altijd bovenaan staat, hebben we het ontwerp volledig omarmd en hebben we meteen besloten om de Novatug CRT ook te realiseren", aldus Leendert Muller, managing director van Multraship. "Dit nieuwe sleepbootontwerp is het eerste dat afrekent met wat altijd het grootste gevaar is geweest: het risico van kapseizen tijdens het sleepwerk. Daar komen de enorme voordelen op gebied van efficiency en flexibiliteit nog bij." Deze nieuwe sleper is nodig omdat het werkaanbod voor Multraship nog steeds groeit. "We hebben er vertrouwen in dat dit ook nog wel een paar jaar zal doorgaan", vertelt Leendert Muller. "Als je in deze bedrijfstak in de top wilt blijven meedraaien, kun je het je niet permitteren om stil te staan. Dan moet je blijven investeren in nieuwe schepen, nieuwe apparatuur, nieuwe technologie en in goede mensen. Dat is dus wat we doen en wat we blijven we doen."

Vlootuitbreiding

De state-of-the-art ASD 3212 sleper die Multraship eveneens bij Damen heeft besteld, maakt deel uit van de lopende vlootuitbreiding. Het schip voert de Nederlandse vlag, is Lloyd's Register geclassificeerd en is gebouwd op Damen's Song Cam werf in Vietnam. De `Multratug 31' is een zusterschip van de `Multratugs' 19, 29 en 30 en zal voornamelijk op de Westerschelde worden ingezet.