Snel internet op scholen uiterlijk in 2017 | www.avs.nl

Alle scholen voor primair onderwijs moeten in 2017 beschikken over snel internet. De Tweede Kamer heeft onlangs de motie hierover aangenomen van de leden Dik-Faber en Slob van de Christen-Unie.

In de motie staat dat ongeveer 900.000 leerlingen in het po de komende jaren te maken hebben met trage internetverbindingen op school, vooral in het buitengebied. Besturenorganisatie VOS/ABB meldt op haar site dat dit aantal niet klopt, het zouden er veel minder zijn: `Uit onderzoek in opdracht van het Doorbraakproject Onderwijs en ICT blijkt dat het gaat om 7 procent van de basisscholen. De data in de motie kloppen niet.'

De motie vermeldt ook dat in het Bestuursakkoord po afspraken staan over het gebruik van digitale leermiddelen, maar dat veel scholen niet aan de ambities kunnen voldoen. Het is onwenselijk dat onderwijsgeld wordt ingezet voor snelle internetverbindingen. De Christen-Unie wil het investeringsfonds uit het Bestuursakkoord po hiervoor openstellen. Het streven is dat alle scholen uiterlijk in 2017 aansluiting hebben op snel internet.