Begroting 2016: Een leven lang Den Haag

5 november 2015

Veilig opgroeien, prettig wonen & werken en zonder zorgen oud worden in onze stad. Het CDA pleit voor een leven lang Den Haag!

Het CDA staat voor goed onderwijs, elk kind een goede start, en betrokken ouders. De lokale CDA-fractie vraagt om veilige routes naar scholen en speeltuinen en wil dat openbare ruimte meer wordt ingericht vanuit de ogen van een kind zodat het uitnodigt om fijn en veilig buiten te spelen.

Om prettig te wonen zijn meer gezinswoningen nodig. Gezinnen vormen de ruggengraat van onze stad en wij moeten voorkomen dat zij onze stad verlaten. Onze stad moet er tiptop uitzien en men moet zich er veilig voelen. Het CDA is blij met de diverse beloften op het gebied van veiligheid die zijn gedaan op voorstellen van het CDA: extra politie-inzet in Leidschenveen-Ypenburg, het promoten van de buurtwhatsapp, een harde aanpak van illegale prostitutie en misstanden in shisha lounges. In een stad waar het prettig wonen is zetten bewoners zich in voor elkaar en voor de stad. Het CDA is erg trots op alle Haagse vrijwilligers. Sporten is een belangrijk onderdeel van prettig wonen in onze stad. Het CDA vraagt naar toegankelijke sportvoorzieningen en goed parkeerbeleid die rekening houdt met sportverenigingen en vrijwilligers.

Op dit moment zitten veel Hagenaars werkloos thuis. Daarom steunt het CDA de grote investeringen van de gemeente in de Haagse economie. Het CDA wil daarnaast meer ruimte en minder lasten voor ondernemers. Zij zijn de echte banenmotor van de stad.

Iedereen wil zonder zorgen oud kunnen worden in onze stad. Dat betekent goede en voldoende hulp krijgen wanneer nodig. Ook in deze begroting zien we forse investeringen om de landelijke bezuinigingen op de zorg op te vangen. Mantelzorgers zijn wat het CDA betreft van onschatbare waarde. De gemeente investeert in hen door middel van respijtzorg en het mantelzorgcompliment. Het CDA roept de wethouder op om in het beleid nog meer te kijken naar wat de ouderen zelf vinden van de voorzieningen. Meer in gesprek met ouderen, dan over ze praten.

Kortom, het CDA zet zich in voor een stad waar je veilig kunt opgroeien, prettig kunt wonen en werken en zonder zorgen oud kunt worden. Een leven lang Den Haag!

Lees hier de gehele spreektekst van CDA-fractievoorzitter Danielle Koster

Zie het origineel.