Besluiten uit de raad van 5 november 2015


>Besluiten uit de raad van 5 november 2015
Microfoon
06 november 2015
Op 5 november is door de gemeenteraad de programmabegroting 2016 en de meerjarenraming 2017-2019 behandeld.

In de begroting wordt een overzicht gegeven van de verwachte uitgaven en inkomsten van de gemeente in 2016. De raad heeft bij de behandeling van de begroting de volgende besluiten genomen.

* De raad heeft eenmalig EUR 99.0000 beschikbaar gesteld voor trainingsfaciliteiten voor de Atletiekvereniging Salland. Hierdoor kan een sprintbaan met een halve bocht worden gerealiseerd.
* Voor ondernemersdienstverlening is structureel EUR 9.400 beschikbaar gesteld. Hierdoor is een formatie-uitbreiding mogelijk om ondernemers beter te kunnen faciliteren om zo, samen met de ondernemers, een vitale economie te creeren.
* Voor het vergroten van de verkeersveiligheid op de Horstweg in Broekland is eenmalig EUR 100.000 beschikbaar gesteld.
* Voor het levensloop bestendig inrichten van de Nieuwstraat en het afkoppelen van hemelwater heeft de raad eenmalig EUR 125.000 beschikbaar gesteld.
* Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op het kruispunt Mettingenlaan - Ganzeboomlaan heeft de raad eenmalig EUR 125.000 beschikbaar gesteld.
* De raad heeft besloten de komende vier jaar voor maximaal EUR 20.000 garant per jaar te staan voor tekorten bij de voedselbank Raalte.
* De tarieven voor de leges en rechten stijgen met een inflatiecorrectie van 1% ten opzichte van 2015. Voor de forensenbelasting, toeristenbelasting, afvalstoffenheffing, rioolheffing en precariobelasting geldt een afwijkend percentage. Verder zijn de parkeertarieven voor enkele jaren
bevroren.
* De raad heeft de doelstellingen voor een tegenprestatie voor Participatiewet-clienten duidelijker geformuleerd.

Tags:
raadsvergadering
besluiten
Delen

* Facebook logo
* Google+ logo
* LinkedIn logo
* Twitter logo