Meepraten over windenergie?


6 november 2015

Meepraten over windenergie?

Wie wil weten hoe het zit met windmolens en windenergie kan op 14 november tussen 11.00 en 16.00 uur terecht in het gemeentehuis van Zeewolde, Raadhuisplein 1. Via het activiteitenprogramma krijgt u windenergie vanuit alle invalshoeken verklaard. Er is van alles te zien, te horen en te beleven
voor alle leeftijden.

Nederlandse windenergie komt voor een groot deel uit Flevoland, het waait immers altijd in ons moderne, vlakke landschap. Onze windmolens leveren veel energie, maar er kan meer! Moderne grotere windmolens kunnen meer energie opwekken. Met deze molens zetten we een volgende stap naar
duurzaamheid. En hebben we minder windmolens nodig!

Op 14 november neemt onze Windwachter u mee in de wereld van de Flevolandse windmolens. Er zijn kinderactiviteiten binnen en buiten en we voeren rondetafelgesprekken. U kunt zich laten informeren over het ontwerp Regioplan Windenergie en u kunt een zienswijze indienen.

Wat staat er in het Regioplan Windenergie?

Alle regels, richtlijnen en voorwaarden voor het ontwikkelen van een windenergiepark staan beschreven in het Ontwerp Regioplan Windenergie voor Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Dit plan ligt tot 3 december 2015 ter visie. Naar verwachting is het definitieve plan in februari 2016 klaar.

Programma
11.00 uur Feestelijke opening
Vanaf 11.15 uur Binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen, zoals bellenblazen, windvoetbal, knutselen, voorlezen, etc.
11.30 uur Windquiz
13.00 uur Stamtafel waar alle meningen aan bod komen
14.00 uur Windquiz
15.00 uur Stamtafel waar alle meningen aan bod komen.

Kijk voor meer informatie op www.windwaarts.nl