06 november 2015Consultatie NBA-Handreiking De herziene Standaard 44..


06 november 2015 Categorie: Wet- en regelgeving, Helpdesk vaktechniek

Vanaf vandaag wordt NBA-Handreiking De herziene Standaard 4410 inzake samenstellingsopdrachten geconsulteerd. In deze handreiking wordt een toelichting gegeven op de regelgeving die van belang is voor de uitvoering van samenstellingsopdrachten.

De NBA roept vooral MKB-accountants op te reageren, gezien het voor hen een belangrijk werkgebied betreft. Zo ontstaat er een heldere en praktische handreiking.

Consultatievragen

Door collega's zijn vragen gesteld over hoe om te gaan met materialiteit bij een samenstelopdracht. Daarom is in deze handreiking een paragraaf over materialiteit opgenomen. De NBA wil graag weten of u het eens bent met de beschrevene en of deze paragraaf antwoord geeft op uw vragen met
betrekking tot dit onderwerp.

Uiteraard horen we ook graag of er andere zaken zijn in de standaard die in uw optiek nog moeten worden toegelicht in de handreiking of dat er toelichtingen zijn die onvoldoende duidelijk zijn.

Webinar

De herziene Standaard 4410 gaat in op 1 januari 2016. De NBA geeft deze Handreiking uit omdat de beroepsorganisatie het belangrijk vindt dat deze Standaard goed wordt toegepast.

Daarnaast heeft de NBA eerder dit jaar een webinar georganiseerd. Dit webinar geeft u praktische informatie over Standaard 4410 en de nieuwe samenstellingsverklaring. Het webinar is inmiddels bijna 1.440 keer bekeken.

Reageren

U kunt op de concept NBA-Handreiking reageren tot en met donderdag 17 december 2015. Mail uw reactie naar consultatie-wet-en-regelgeving@nba.nl.

Met het toezenden van uw reactie geeft u de NBA toestemming voor plaatsing op de website, tenzij u expliciet aangeeft dat de NBA uw reactie niet op de website mag plaatsen. Graag ontvangen wij een kopie van de reactie in Word voor een snelle interne verwerking.

Download als pdf Print Verstuur
Tweet dit Deel dit op LinkedIn