Waardebon voor mantelzorgers


6 november 2015
Mantelzorger

Mantelzorgers in de gemeente Tilburg kunnen een waardebon krijgen. Daarmee wil de gemeente de waardering laten blijken voor deze zorg. Tijdens de dag van de mantelzorg op 10 november staan mantelzorgers in het zonnetje.

Er zijn bonnen voor onder meer een bloemetje, een modecheque of een bezoek aan de bioscoop. Aanvragen kan via de pagina mantelzorg en vrijwilligers op deze website of aan de balie van een van de organisaties van de Toegang. Dat zijn de GGZ, LoketZ, MEE, IMW en Werk & Inkomen. De persoon die
mantelzorg ontvangt, kan de bon ook aanvragen. Voorwaarde is wel dat de ontvanger van de zorg in Berkel-Enschot, Udenhout of Tilburg woont.

De langdurige zorg voor een familielid, vriend of goede kennis kan heel intensief zijn. De gemeente Tilburg biedt daarom verschillende vormen van mantelzorgondersteuning. Voor vragen, steun, vervangende zorg of een luisterend oor kan contact opgenomen worden met een van de organisaties die bij
de Toegang is betrokken. Ook het Expertisecentrum Familiezorg en ContourdeTwern kunnen helpen. Bijvoorbeeld met cursussen of begeleiding.

Meer informatie op de website t-helpt.nl.