The Climate Miles van Urgenda


The Climate Miles van Urgenda

Gemeente Drimmelen en haar duurzaamheidspartners steunen het initiatief van Urgenda. Zij wandelen van naar Parijs, waar begin december de klimaattop wordt gehouden. Hiermee willen ze aandacht vragen voor de klimaatverandering: we moeten nu wat doen!

Op 1 november zijn ze in Utrecht vertrokken, op 29 november komen ze in Parijs aan. Meer info: www.theclimatemiles.nl en urgenda.tv

Dinsdag 3 november 2015

Op dinsdag 3 november startte de tocht in Gorinchem en eindigde in het Biesboschmuseum in Werkendam. De tocht liep dwars door de Noordwaard. Hiermee wil men ruimte bieden aan de rivier.

In het Biesboschmuseum kregen de wandelaars een vegetarische BBQ aangeboden van de gemeenten Drimmelen en Werkendam. Deze BBQ werd verzorgd door de Vegetarische Slager Catering uit Lage Zwaluwe.

Woensdag 4 november 2015

Op woensdag 4 november vertrokken 17 wandelaars vanaf het gemeentehuis van Made naar het startpunt van de wandeling: Geertruidenberg. Deze 17 wandelaars zijn betrokken organisaties en inwoners uit de gemeente Drimmelen die het initiatief een warm hart toedragen.
Vanaf Geertruidenberg liep de wandelroute eerst naar de IVN Natuurtuin in Oosterhout. Daar was het tijd voor een koffie- en theepauze. Ook heeft daar Willemijn Verloop (oprichtster Warchild) een `mijlpaal' geslagen.

Daarna ging de route naar Theater De Bussel in Oosterhout, waar we een heerlijke lunch kregen aangeboden door de gemeente Oosterhout. Een deel van de groep wandelaars uit de gemeente Drimmelen keerde weer terug naar Made. De rest liep verder naar Breda, naar het Prinsentuin College. Daar
konden ze met de bus weer terug naar Made.

Het was een leuke en inspirerende wandeldag!