Schoolkinderen ontbijten met burgemeester van Brielle


Actueel >> Nieuws >> Nieuwsberichten

De burgemeester van Brielle, Gregor Rensen, geeft het gezonde voorbeeld tijdens Het Nationaal Schoolontbijt. Op donderdag 12 november ontbijt hij namelijk samen met leerlingen van CBS Het Anker in de kantine van het stadskantoor van Brielle.

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo'n 2.600 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

In Brielle nodigt burgemeester Gregor Rensen schoolkinderen uit de buurt uit voor een gezamenlijk ontbijt op het stadskantoor, net zoals zijn collega's dat in zo'n 245 andere Nederlandse gemeenten doen. De kinderen nemen zelf het gezonde Schoolontbijt mee en in het stadskantoor schuiven ze
samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag.

Burgemeester Gregor Rensen betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.