Mogelijke asielopvang bij Den Beerschen Bak


Mogelijke asielopvang bij Den Beerschen Bak

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft een aanbod ontvangen van Den Beerschen Bak in Westelbeers om haar bungalowpark beschikbaar te stellen voor de mogelijke opvang van 212 asielzoekers/vluchtelingen gedurende twee jaar.

Daarop heeft het COA de gemeente gevraagd om medewerking te verlenen. De gemeenteraad neemt hierover op 24 november 2015 een besluit. In een eerder stadium heeft de raad al aangegeven dat zij een rol wil spelen in de opvang van vluchtelingen in de gemeente. De voorkeur gaat daarbij uit naar de
opvang van vergunninghouders; dat zijn mensen die al een tijdelijke verblijfsstatus hebben, maar voor wie nog geen sociale huurwoning in Nederland beschikbaar is.

De gemeenteraad kan zich voorstellen dat deze mogelijke asielopvang veel vragen oproept. Bijvoorbeeld over veiligheid, leefbaarheid, verkeer of onderwijs. Daarom zijn er deze en volgende week diverse gesprekken en inloopbijeenkomsten gepland met (directe) omwonenden, scholen,
buurtverenigingen/beheer, etc. uit De Beerzen. Zij kunnen dan hun vragen stellen, suggesties doen en hun reactie aan de raadsleden geven. De raad zal deze reacties meewegen bij haar besluit op 24 november 2015.

Als u over deze mogelijke asielopvang vragen heeft, kunt u contact opnemen met Han Struijs, raadsgriffier, telefoon 06-48136957, e-mail h.struijs@oirschot.nl.