Presentatie innovatieagenda Wmo 2016 - Gemeente Alkmaar (bericht)


Denk mee over oplossingen voor slimmere zorg

06 NOVEMBER 2015, ALKMAAR

Samenvatting

Hoe kunnen we de zorg en ondersteuning van kwetsbare mensen eenvoudiger, dichterbij en met behulp van slimme ICT-oplossingen organiseren? Deze vraag staat centraal bij de presentatie van de innovatieagenda 2016 door Wmo-wethouder Anjo van de Ven en andere betrokkenen bij het online platform
SimmereZorg.nl. Deze vindt plaats op donderdagmiddag 12 november in Wijkcentum Overdie. Een ieder is van harte uitgenodigd bij de presentatie aanwezig te zijn.

Een app om mensen met psychische problemen te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Een wijkleerbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Een online platform voor vraag en aanbod van (in)formele zorg. Via het platform SlimmereZorg.nl van de gemeente Alkmaar zijn al veel van
dit soort innovatieve ideeen gepresenteerd voor het verbeteren van de zorg en ondersteuning van mensen met beperkingen in de regio Alkmaar.

Innovatieagenda
Tijdens de presentatie van de innovatieagenda Wmo 2016 op 12 november lichten wij toe vanuit welke thema's wij - samen met clienten, zorgprofessionals en ondernemers op het gebied van zorg en technologie - nieuwe innovaties in 2016 willen stimuleren. De bijeenkomst start met een meet & greet
waarbij clienten, zorgprofessionals en start-ups (beginnende ondernemers) op de grens van zorg en ICT met elkaar in gesprek gaan. Aanwezigen kunnendeze middag ook met de wethouder van gedachten wisselen over actuele ontwikkelingen.

Meedenken
Iedereen die mee wil denken over slimmere zorgoplossingen kan lid worden van het netwerk Slimmere Zorg. Dit netwerk bestaat uit clienten, mantelzorgers, (zorg)professionals, vrijwilligers- en welzijnsorganisaties, woningcorporaties, creatieve ondernemers, ICT-ers en bewonersondernemingen.
Allen denken mee over passende oplossingen, waarin de behoeften van clienten centraal staan. De rol van de gemeente Alkmaar is faciliterend: zowel online als offline biedt zij de mogelijkheid tot ontmoeting, samenwerking en projectontwikkeling.

0 0 0

Contactpersonen

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55