Expositie Gerda Hulsebos in gemeentehuis Veendam


Van 9 november tot 7 december 2015 exposeert Gerda Hulsebos in het gemeentehuis van Veendam met haar expositie over Oradour-sur-Glane.

In het gemeentehuis is een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit Veendam en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

Gerda Hulsebos

Gerda Hulsebos is autodidact beeldend kunstenares op het gebied van schilderen, schrijven en fotograferen. Het fotograferen en schrijven heeft in de loop der tijd een prominente plek gekregen. Enkele van haar gedichten en foto's zijn in diverse publicaties verschenen. In 2011 publiceerde ze in
eigen beheer haar eerste boek "Dichterbij; Poezie in Woord en Beeld".

Oradour-sur-Glane

Een vakantie in Frankrijk gaf de aanzet tot een fotoreportage over de geschiedenis van het Franse dorp Oradour-sur-Glane en voor het publiceren van een boek bij deze expositie. In het boek "Silence- 70 jaar Stilte" loopt de lezer een stille tocht door Oradour-sur-Glane. Dit dorp werd op 10
juni 1944 door de Duitsers als vergeldingsactie verwoest en er werden 642 inwoners omgebracht. De door Gerda Hulsebos gemaakte foto's zijn een impressie van wat er is overgebleven en benadrukken de indringende sfeer die er heerst.

Nieuwsgierig geworden?

De expositie is te zien in het gemeentehuis van Veendam tijdens openingsuren.

Producten en diensten

* Pers
* Elektronisch Gemeenteblad
* Maandelijkse nieuwspagina
* Bekendmakingen
* Nieuwsbrief
* Gemeentegids