Treinpersoneel voert dinsdag actie op station Sittard tegen open toe..


* 06-11-2015
* Mariette van Dijk (persvoorlichting)
* 0

Aanstaande dinsdag 10 november voeren werknemers van NS en Veolia actie op station Sittard. De leden van de spoorvakbonden CNV Vakmensen, FNV Spoor en VVMC vinden het niet langer acceptabel dat de toegangspoorten op station Sittard nog steeds niet zijn gesloten. Volgens de planning had dit
afgelopen juni het geval moeten zijn.

Met hun actie willen ze benadrukken dat de veiligheid van treinpersoneel en reizigers voorop dient te staan. De publieksvriendelijke actie is van 7.00 uur tot 9.00 uur.

Publieksvriendelijke actie

De NS- en Veolia werknemers zullen dinsdag speciaal ontworpen passagepassen uitreiken aan reizigers en andere bezoekers van station Sittard. Wethouder Kamphuis van Sittard-Geleen is uitgenodigd om de eerste passagepas in ontvangst te nemen.

Politiek overleg over agressie tegen treinpersoneel

Dinsdag vind ook overleg plaats tussen de pas aangetreden staatssecretaris Dijksma en minister Van der Steur over de anti-agressiemaatregelen die in maart zijn afgesproken tussen overheid, NS en bonden. "De landelijke politici moeten dwarsliggende gemeenten tot de orde roepen om de
toegangspoorten van hun treinstations te sluiten voor mensen zonder vervoersbewijs', zegt Huub van den Dungen van FNV Spoor.