Wethouder Bluijs vindt dat mensen zich meer bewust moeten zijn van h..


Vandaag besprak wethouder Gert-Jan Bluijs in de radiouitzending bij ZFM weer even de actuele stand van zaken rond de opvang van vluchtelingen. 'Op dit moment zijn er veel activiteiten voor de vluchtelingen. Naast sport en dans gaan ze vandaag helpen met het schoonmaken van het strand'.

Ook maken de vluchtelingen kennis met een oer-Hollandse traditie: Sinterklaas. "Er worden op dit moment chocoladeletters geregeld voor de kinderen". De wethouder komt nog even terug op het verhaal van vluchteling Yousef dat de gemeente eerder deze week op de website publiceerde. Hierin zei
Yousef dat hij in Nederland weer weet wat vrijheid is. "Wij zouden als samenleving meer stil moetenstaan bij het geluk dat wij hebben dat wij hier leven".

Aankomende zondag om 13.00 uur is er een eucumenische viering in de Rooms-Katholieke kerk. Deze viering is openbaar dus ook toegankelijk voor alle inwoners van Zandvoort. Bijzonder om zowel voor moslims als katholieken en christenen tegelijk een kerkdienst te organiseren. Wethouder Bluijs:
"Voor deze dienst komt er een oecumenische pastoor uit de Koepel in Haarlem. Die heeft dit al vaker gedaan en het is goed gegaan".



Verder benadrukt de wethouder nog eens dat er echt geen vrijwilligers of goederen meer nodig zijn. Ook vertelt hij dat er vanochtend 20 vluchtelingen bij de sporthal stonden die ergens anders vandaan kwamen. Deze groep is volgens protocol naar een aanmeldcentrum elders in het land gebracht.
Het college heeft bij het COA aangegeven liever geen wisseling van groep meer te hebben en dat de nu aanwezige vluchtelingen hier tot maandag kunnen blijven.