06 november 2015Consultatie NBA-visie op betrokkenheid accountant bi..


06 november 2015 Categorie:

De NBA heeft op 6 november 2015 een consultatiedocument gepubliceerd waarin de NBA haar visie geeft op vragen die opkomen als gevolg van de nieuwe verslaggevingswetgeving op het gebied van micro-entiteiten.

Een van de vragen betreft de rol die de accountant moet spelen als hij het management ondersteunt bij het opmaken van de jaarrekening. Bij voldoende draagvlak voor de visie zal de NBA Standaard 4410H aanpassen.

Download Consultatiedocument wijziging Standaard 4410H >>

Het andere onderwerp dat in de consultatie wordt meegenomen betreft de vraag of het nodig en maatschappelijk wenselijk is of ook een samenstellingsverklaring moet worden afgegeven wanneer de accountant in het kader van een jaarrekeningcontrole het management ondersteunt bij het opmaken van de
jaarrekening.

Ook ten aanzien van deze vraag heeft de NBA een voorlopig standpunt ingenomen en een voorstel voor aanpassing van Standaard 4410H.

Reageren

U kunt op het NBA consultatiedocument reageren tot en met donderdag 17 december 2015. Mail uw reactie naar consultatie-wet-en-regelgeving@nba.nl.

Uiteraard horen we ook graag of er andere zaken zijn in Standaard 4410H die in uw optiek nog moeten worden toegelicht of dat er toelichtingen zijn die onvoldoende duidelijk zijn.

Met het toezenden van uw reactie geeft u de NBA toestemming voor plaatsing op de website, tenzij u expliciet aangeeft dat de NBA uw reactie niet op de website mag plaatsen. Graag ontvangen wij een kopie van de reactie in Word voor een snelle interne verwerking.

Download als pdf Print Verstuur
Tweet dit Deel dit op LinkedIn