Vervanging putkoppen in Ministerbuurt Noord


Gepubliceerd op: 06 november 2015, Laatst bewerkt op: 06 november 2015

Putkop

Vanaf 11 november wordt gestart met het vervangen van 49 putkoppen in de Ministerbuurt Noord. Dit gebeurt aansluitend op het vervangen van de putkoppen in de Ministerbuurt Oost en West. Per dag vervangen we ongeveer 4 putkoppen. Op de tekeningen is aangegeven waar en wanneer de werkzaamheden
plaatsvinden.

Overlast

De werkzaamheden zullen lichte verkeershinder met zich meebrengen. Gedurende de dag sluiten we korte stukken straat tijdelijk af voor autoverkeer en gelden er parkeerverboden vlakbij de putten. Aan het einde van elke werkdag is de straat weer open.

Vanaf 23 november wordt ook gestart met het inspecteren van de te relinen riolen in het gebied Oost en West. De verschillende werkzaamheden worden los van elkaar uitgevoerd.

Hierdoor is de invloed van werkzaamheden lokaal en blijft de wijk zo goed mogelijk bereikbaar.

Het riool in de Ministerbuurt wordt uiteindelijk in zijn geheel gerenoveerd. De komende maanden zullen er regelmatig kortdurende werkzaamheden zijn.

Wat zijn putkoppen?

Een putkop is een betonnen frame met een stevige metalen deksel. De deksel kan verwijderd worden om de buizen te reinigen en te inspecteren. Vervanging van de oude deksels is nodig omdat deze roesten aan de onderzijde door de riooldampen. Ook kunnen deze in de loop van de tijd gaan klepperen.

Zie ook

* Vervanging putkoppen riool Ministerbuurt

Putkop, klik voor meer info vervanging putkoppen Ministerbuurt

Als onderdeel van de grote rioolrenovatie in de Ministerbuurt gaat de gemeente vanaf eind oktober tot half november 57 putkoppen vervangen in de Ministerbuurt Oost en West.

* Duurzame renovatie rioolstelsel Ministerbuurt

Kaartje Ministerbuurt, klik voor meer info rioolwerkzaamheden

Delen van het rioolstelsel in Rijswijk zijn oud en aan vervanging toe. Daarom gaat de gemeente de komende jaren wijk voor wijk het riool herstellen. Daarmee is de stad voor de komende vijftig jaar weer voorzien van een goed werkend riool. Een van de wijken die op korte termijn gerenoveerd
wordt, is de Ministerbuurt.

Meer

* Test uw kennis over het riool

Bijlagen
Naam Grootte
planning_noord_week_46.pdf 80.03 KB
planning_noord_week_47.pdf 89.67 KB
planning_noord_week_48.pdf 87.23 KB


You might possibly need extra software to open these filesMore information about downloads

* Deel Vervanging putkoppen in Ministerbuurt Noord op Facebook
* Twitter