Twentse Zakenvrouw Next Generation op 6 november bij Saxion

Op 6 november vindt het Twentse Zakenvrouw Next Generation event plaats. Het event was in eerste instantie voor de zomer gepland en uitgesteld naar een beter moment. Met 150 deelneemsters is het event inmiddels volgeboekt. Na een succesvolle eerste editie in 2013 heeft een aantal (Twentse) zakenvrouwen een voor young professionals en studentes interessant programma samengesteld. Het event vindt plaats in samenwerking met `Talent naar de Top'- ondertekenaar Saxion in Enschede en wordt georganiseerd om vrouwelijke young professionals en studentes te enthousiasmeren voor een carriere.

Programma & Sprekers

Het programma staat in het teken van ambitie en carriere. De key-note spreekster is Janine Bos (directeur Randstad Groep Nederland) met de lezing Future! De Toekomst van Werk! Daarnaast vinden 10 workshops plaats en een gesprek met topvrouwen, zoals Miriam Luizink (Universiteit Twente), Jon Hermans (burgemeester Almelo) en Marijke van Hees (zelfstandig ondernemer, bestuurder en voorzitter van de verkiezing Twentse zakenvrouw/zakenman/startup van het jaar). In een varieteit aan workshops met prikkelende titels als `Hoe ambitieloos ben jij?', `Hoe warmpjes zit je er nou echt bij?' en `Onderhandelen over je salaris?' gaat het over ondernemerschap, financien, soft skills en er is zelfs een workshop met kinderen van topvrouwen (`Meet the kids'). Het programma is samengesteld door de Twentse zakenvrouwen Regina Nieuwmeijer (XL10), Caroline v.d. Molen (Saxion) en Trudy Vos (Regio Twente) en een aantal andere zakenvrouwen zoals Helga Zevenbergen (SES), Ellen Lesscher (Randstad), Ninan Marshall (FMP), Marlou Bullens (High Heels) en Maria Yarbug (BDO).

Waarom belangrijk voor Twente

De initiatiefneemsters zetten zich graag in voor Twente en in het bijzonder voor de kansen die ze Twentse vrouwen gunnen. "En dat is nodig - in Twente mogen vrouwen nog wel wat meer van zich laten horen en hun kwaliteiten tonen - er moet en kan echt een tandje bij! Alles t.b.v. een ondernemend, economisch gezond en spraakmakend Twente." Aldus de Twentse zakenvrouwen.

Bedrijven en instellingen met een diverse top bereiken aantoonbaar betere resultaten. Dit als gevolg van het feit dat in die bedrijven en instellingen meer ruimte is voor creativiteit en innovatie. Meer informatie: www.talentnaardetop.nl. Nederland blijft achter bij buurlanden en Twente in het bijzonder, dus is het belangrijk om er alles aan doen om vrouwen te enthousiasmeren een volgende stap te zetten.

Saxion draagt als `Talent naar de Top'-ondertekenaar diversiteit een warm hart toe en is graag gastheer voor het event.

Meer informatie is te vinden op de website www.twentsezakenvrouwnextgeneration.nl en voor de verkiezing van de Twentse Zakenvrouw 2015 op de website www.twentsezakenverkiezing.nl