Interactions between nutrition and medicine in effect and law

Promotie Mw. Alie de Boer, MSc

Trefwoorden: voeding, geneesmiddelen, Europese voedings- en gezondheidsclaimsverordening

"Interactions between nutrition and medicine in effect and law"

Vrijdag 6 november, 16.00 uur

Promotores: prof.dr. A. Bast, prof.dr. E. Vos

Dit onderzoek naar interacties tussen voeding en geneesmiddelen in effect en recht heeft zich gericht op het gebruik van voedingswetenschappen bij de toepassing van de Europese voedings- en gezondheidsclaimsverordening en op de positieve danwel negatieve effecten die het combineren van voeding en geneesmiddelen met zich mee kunnen brengen. Door nieuwe inzichten in de voedingswetenschappen over de werking en activiteit van stoffen te gebruiken in het ontwerpen en toepassen van wetgeving (zoals de bewijzen voor gezondheidsclaims op voedingsproducten) kunnen de effecten na het eten van een voedingsproduct beter inzichtelijk worden gemaakt. Zo kan zowel innovatie in voeding gestimuleerd worden en zijn de effecten beter te communiceren naar consumenten.