InScience Skype gesprek met Philip Zimbardo, bedenker van het Stanford Prison Experiment (Lezing) - Radboud Universiteit

vrijdag 6 november 2015

Tijd 08:30 tot 09:00

Locatie De Brasserie, Spinozagebouw, Montessorilaan 3 (0.09), Nijmegen

Organisator(s) InScience i.s.m. Radboud Reflects

Spreker Psycholoog Philip Zimbardo

Beschrijving

Zimbardo_Thumb_White baseline

Inschrijfbutton

In het wereldberoemde Stanford Prison Experiment kregen studenten de rollen van bewakers en gevangenen toebedeeld. Binnen enkele dagen liep het experiment volledig uit de hand: machtsmisbruik, willekeur en geweld maakten dat het experiment vroegtijdig moest worden afgebroken.

Philip Zimbardo, emeritus hoogleraar Psychologie aan Stanford University, denkt tot op de dag van vandaag na over de betekenis van het Stanford Prison Experiment, over hoe het misliep en wat we daarvan kunnen leren.

In een korte Skypesessie voert Elianne Keulemans, hoofd van Radboud Reflects, een openbaar gesprek met Philip Zimbardo, naar aanleiding van de nieuwste verfilming van het experiment: The Stanford Prison Experiment (Kyle Patrick Alvarez, 2015).

De opname van dit skypegesprek is terug te zien bij de Big Ideas-lezing van Daniel Wigboldus op 7 november tijdens het InScience wetenschapsfilmfestival.

Daniel Wigboldus gaat dan in op het belang van psychologische experimenten als het Stanford Prison Experiment.

Deelname

Deelname is gratis. Schrijf je wel even in.

InScience

Dit Skypegesprek met Philip Zimbardo is onderdeel van het internationale wetenschapsfilmfestival InScience van 4 tot en met 8 november 2015.

Radboud Reflects organiseert nog meer Big Ideas tijdens het InScience Festival:

Donderdag 5 november: Kevin Warwick - Hello cyborg! Vrijdag 6 november: Koert van Mensvoort - De technologische mens Zaterdag 7 november: Daniel Wigboldus - Psychologische experimenten Zondag 8 november: Amade M'Charek - Wie ben jij? Nature, nurture en de genen