Opera gala live te zien op the opera platform

Opera gala live te zien op the opera platform

Eerste productie van De Nationale Opera op het online platform

Het Opera Gala zal aanstaande vrijdag 6 november live te zien zijn op The Opera Platform. Het is de eerste productie van De Nationale Opera dat wordt aangeboden via dit relatief nieuwe initiatief. Het Gala wordt geregisseerd door Robert Carsen en staat in teken van het 50-jarige jubileum van De Nationale Opera. Op het programma staan onder andere optredens van het koor van De Nationale Opera en solisten als Eva-Maria Westbroek, Violeta Urmana, Sabine Devieilhe, Eleonora Buratto en Luca Pisaroni, een Europese premiere van Tan Dun en een nieuw choreografie van Krzysztof Pastor. Chef-dirigent Marc Albrecht dirigeert zowel het Nederlands Philharmonisch Orkest als het Nederlands Kamerorkest. Het Opera Gala is zo goed als uitverkocht, via de live stream worden meer mensen in staat gesteld om te genieten van deze bijzondere avond.

Het online platform zal aanstaande vrijdag 6 november de live stream starten om 19.55 uur. De live stream is te zien op de website van The Opera Platform. Na afloop van de live stream zal de registratie van het Opera Gala gedurende 7 dagen nog on demand te zien zijn. De website is beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

The Opera Platform wordt geleid door koepelorganisatie Opera Europa, in samenwerking met cultuurzender ARTE en veertien andere operagezelschappen, waaronder de Wiener Staatsoper, Brusselse Muntschouwburg, Komische Oper Berlin en het Royal Opera House Covent Garden in Londen.The Opera Platform wordt gesteund door het Creative Europe programma van de Europese Commissie.