Brandweervrijwilligers Weerselo krijgen Koninklijke onderscheiding

EMBARGO TOT VRIJDAG 6 NOVEMBER, 20.00 UUR

PERSBERICHT

EMBARGO TOT VRIJDAG 6 NOVEMBER, 20.00 UUR

5 november 2015

Brandweervrijwilligers Weerselo krijgen Koninklijke onderscheiding

Op vrijdag 6 november ontvangen de heren Wim Lansink en Richard Oosterik, vrijwilligers van Brandweer Twente, een Koninklijke Onderscheiding en worden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Roel Cazemier, de burgemeester van de gemeente Dinkelland, vindt de onderscheiding een gepaste beloning: “deze twee vrijwilligers staan al meer dan 25 jaar 24 uur per dag met veel passie klaar voor de Weerselose samenleving. Ik heb respect voor de manier waarop brandweermensen hun taak uitvoeren en ik ben vereerd hen een Koninklijke Onderscheiding te mogen uitreiken.”

Tijdens de korpsavond van de brandweerkazerne in Weerselo worden drie brandweervrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Jeroen Bijen viert zijn 25 jarig jubileum als brandweervrijwilliger. Een bijzonder afscheid is het deze avond voor Wim Lansink en Richard Oosterik. Na ruim 25 dienstjaren gaan zij Brandweer Twente verlaten en hiervoor wordt hen een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. “Een kwart eeuw actief zijn voor de brandweer, geweldig! Een korpsavond is een mooi moment om nog eens extra waardering voor het werk van de vrijwilligers uit te spreken”, aldus Bart Loohuis, kazernecoördinator van Weerselo.

De heer Roel Cazemier, burgemeester van Dinkelland, is tijdens de korpsavond aanwezig om de vrijwilligers te huldigen en de Koninklijke Onderscheiding uit te reiken. Dit vindt plaats vanaf 20.00 uur in de brandweerkazerne van Weerselo aan de Legtenbergerstraat 3-5.

.